Waarom en hoe toegankelijke eLearning ontwerpen

Theodore Roosevelt zei ooit: “geloof je kan en je bent halverwege.” Maar wat is de andere 50% voor leerders? Het komt neer op een toegankelijk Learning Management System (LMS) en flexibele inhoud, zodat al uw medewerkers kunnen genieten van de voordelen van het leren. Daarom hebben organisaties als Worldwide Web Consortium toegankelijkheidsrichtlijnen gepubliceerd voor content en authoring tools.

Maar het creëren van toegankelijke cursussen lijkt hard werken, toch? Verkeerd. Er zijn eigenlijk vele krachtige redenen om uw opleiding met toegankelijkheid in mening te ontwerpen.

Waarom uw cursussen moeten worden handicap friendly

Volgens de World Health Organisation (WHO), meer dan 1.000.000.000 mensen (dat is 15% van de wereld!) leven met een soort van handicap. Dyslexie alleen van invloed op ongeveer 10% van de bevolking tot op zekere hoogte, waardoor het een van de meest voorkomende vormen van leer uitdagingen vandaag.

Met andere woorden, zijn de kansen vrij hoog dat u minstens één gehandicapte leerling in elke opleidingsgroep zult hebben. En als beroeps van de opleiding, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen opleiding op een positieve en boeiende manier ervaart. De oplossing? Toegankelijke online training.

Toegankelijke eLearning-cursussen hebben veel voordelen in verschillende handicaps. Betere audiovisuele middelen helpen natuurlijk bij gehoor-en visuele stoornissen. Maar de simpele daad van de mogelijkheid om online te leren betekent dat mensen met een mobiliteitsproblemen kunnen de reisregelingen en drukke workshop kamers die meestal gaan met de opleiding te omzeilen, ook.

Het beste deel, niettemin, is dat het toegankelijke eLearning ontwerp voor iedereen goed is. Het maken van leren handicap-friendly opent een wereld van kansen om gehandicapte leerlingen, terwijl ook het helpen van uw team als geheel.

Wat je nodig hebt om eerst te vragen is hoe de handicap-vriendelijke uw cursussen zijn. Als je antwoord “niet erg”, of je bent niet echt zeker wat dat betekent, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hier vindt u de beste tips voor het ontwerpen van toegankelijke eLearning-cursussen.

7 e-learning toegankelijkheid best practices

Toegankelijk leren klinkt geweldig, toch? Dus laten we het gebeuren voor uw online cursussen door het volgen van deze eenvoudige best practices.

1. Bieden opties voor Disability Disclosure

Niet alle handicaps zijn gemakkelijk te herkennen. Bijvoorbeeld, dyslexie is een lezing bijzondere waardevermindering die veel mensen treft. En epilepsie is alleen duidelijk wanneer de persoon een aanval heeft.

Het punt is, u alleen zeker weten dat een leerling een handicap heeft wanneer zij die informatie openbaar te maken. Daarom is eLearning zo groot.

Inclusief handicap opties voor cursisten te selecteren wanneer de eerste toegang tot een online cursus. Dit zorgt ervoor dat ze de juiste inhoud en leer ontwerp die ze nodig hebben te krijgen.

2. Belemmeringen voor visueel gestoorde cursisten verwijderen

Het bereiken van eLearning-toegankelijkheid betekent dat uw inhoud is ontworpen zodat iedereen deze kan gebruiken. Waaronder die met visuele beperkingen, zoals blindheid of lichtgevoelige epilepsie. Hier is hoe u uw ontwerp voor deze leerders aanpassen:

 • Gebruik eenvoudige, Vette lettertypen die ten minste 14pt in grootte zijn. Dit maakt aantekeningen makkelijker op de ogen.
 • Veel leerders met visuele beperkingen zullen op schermlezers vertrouwen om tekst te transcriberen en te beschrijven wat er op het scherm staat. Zo, probeer om drop-down lijsten waar mogelijk te vermijden, aangezien de schermlezers gewoonlijk niet hen kunnen vangen.
 • Gebruik de rubriek instellingen op uw LMS of Authoring Tool (dwz H1, H2, enz.). Deze zijn nuttig voor elke leerling navigeren op de pagina, maar ze zijn ook erkend door de meeste schermlezers.
 • Voeg een alt-beschrijving toe voor elke afbeelding. Uw ALT-tekst moet een nauwkeurige beschrijving van het beeld, omdat schermlezers vertrouwen op ALT-tekst uit te leggen wat een afbeelding weergeeft.
 • Indien mogelijk, insluiten grafieken en tabellen in plaats van ze in te voegen als afbeeldingen. Hierdoor kan de schermlezer om de inhoud van de tabel of grafiek te lezen, in plaats van het beschrijven van de afbeelding van het.

3. Ontwerp inhoud en lay-out om te helpen met dyslexie

Dyslexie is de grootste leermoeilijkheden geconfronteerd met onze bevolking vandaag. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om het lezen van een beetje makkelijker te maken.

 • Als u een woord of zin in uw notities wilt markeren, gebruikt u een vetgedrukt lettertype in plaats van cursief. Cursief kan maken woorden en letters lijken vervormd, waardoor ze moeilijker te lezen.
 • Voeg veel witruimte bij het ontwerpen van uw cursus in uw LMS. Voeg bijvoorbeeld 2 spaties toe tussen alinea’s en houd ze kort. Dit zorgt ervoor dat tekstsecties van elkaar verschillen.
 • Gebruik kleuren die niet te veel contrast. Als u bijvoorbeeld een witte achtergrond gebruikt, gebruikt u donker grijze tekst in plaats van zwarte tekst. En als je achtergrond zwart is, gebruik dan lichtgrijs tekst in plaats van witte tekst. Door het vermijden van hoog contrast kleuren, zal uw tekst minder vermoeiend op de ogen.
Toegankelijke eLearning: waarom en hoe het te ontwerpen

4. Video’s toegankelijk maken voor slechthorende leerlingen

Slechthorende leerders hebben de neiging om online leer platforms te gebruiken met meer gemak dan visueel gehandicapte leerders. Toch kan Video’s een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om te helpen met dit:

 • Zorg ervoor dat elke video foutloos bijschriften bevat.
 • Als het gaat om Video’s en podcasts, bieden schriftelijke transcripties. Plus, alle leerders in staat zal zijn om transcripties te gebruiken voor het maken van notities en de herziening van de inhoud.

5. Video’s maken die veilig en gemakkelijk te navigeren zijn

Als we ‘ veilige ‘ Video’s zeggen, hebben we het niet over inhoud die ‘ geschikt is voor gevoelige kijkers ‘. We zijn eigenlijk praten over Video’s die gemakkelijk kan worden genavigeerd en neem je hele team in aanmerking. Hier is hoe u uw Video’s veilig en invaliditeit vriendelijk maken:

 • Stel uw Video’s zo in dat de cursisten kunnen pauzeren en spelen met behulp van het toetsenbord of de muis. Voor mensen met behulp van een mouthstick, het indrukken van de spatiebalk voor een snelle pauze is een stuk makkelijker dan het indrukken van een links klikken op een kleine muis.
 • Neem geen GIFs die te snel Flash of Video’s die heldere, knipperende lampjes bevatten. Deze kunnen leiden tot lichtgevoelige epilepsie.

6. Maak een handicap-friendly links

Hyperlinks zijn onvermijdelijk in elke cursusinhoud. Ze geven cursisten opties om concepten verder te verkennen en belangrijke cursusmateriaal te downloaden. Maar ze moeten gemakkelijk te lezen en klik op, ook. Dit zijn enkele aanbevolen procedures voor e-learning content links.

 • Maak uw links zo beschrijvend mogelijk. Bijvoorbeeld, in plaats van “Klik hier,” hyperlink de tekst die uitlegt wat de link leidt.
 • Maak langere koppelingen door hyperlinks ten minste 2 volledige woorden. Dit helpt leerlingen met fijne motoriek uitdagingen om te klikken op links gemakkelijker.

7. Design met flexibiliteit in het achterhoofd

Het aanbieden van meerdere content formaten en communicatiekanalen maakt uw cursussen flexibel voor veel handicaps. Hier zijn een paar voorbeelden.

 • Als u live workshops aanbiedt met tools zoals Adobe Connect, zorg er dan voor dat dezelfde workshops plaatsvinden op een discussieforum over uw LMS, waar slechthorende cursisten tekst kunnen gebruiken om deel te nemen.
 • Gebruik een LMS met zoom functies, zodat cursisten met visuele beperkingen op een pagina kunnen in-en uitzoomen om de grootte te vinden die bij hen past.
 • Zorg ervoor dat alle leerders kunnen vragen om hulp van technische ondersteuning en cursus instructeurs. Bijvoorbeeld, bieden een telefoonnummer, e-mail adres en Instant Messaging optie voor contact opnemen met ondersteuning.

Conclusie

Gewapend met de juiste LMS, heb je alle design functies die u nodig hebt om toegankelijke cursussen voor al uw leerlingen te creëren. Het belangrijkste is om uw ontwerp te starten met de toegankelijkheid in het achterhoofd, in plaats van een tijdrovende digitale retrofit later proberen. Dus, waarom niet beginnen vandaag?