Onderwerp experts in L&D: wie ze zijn en waarom je ze nodig hebt

Een educatieve ontwerper, een leer technoloog, en een training facilitator lopen in een vergaderzaal. Wat gebeurt er nu? Niets! Omdat ze missen een belangrijk lid van het team. Iemand die de fundamenten leggen voor de opleiding te komen.

Die persoon is natuurlijk de KMO. Maar waar staat het MKB voor? Het staat voor subject materie expert. En wat is precies een expert op het gebied van materie? Laten we weten.

Wat is een expert op het gebied van materie?

Het is zaterdagochtend, en je hebt het diner gasten die aankomen om 7 uur. Je beloofde ze eend een l’Orange, maar je hebt niet de eerste aanwijzing hoe het te maken. Dus open je je trouwe receptenboek, volg de instructies, en voila! Het diner wordt geserveerd.

Wie schreef dat receptenboek? Waarschijnlijk een copywriter. Maar zij wisten slechts wat om te schrijven omdat zij de hulp van een deskundige in het koken, het waarschijnlijkst een chef-kok hadden. Net hetzelfde met de opleiding, moet je een expert in de cursus onderwerp als u wilt dat uw cursus om iets meer dan een collage van Google zoekresultaten.

Dus, als je ooit gevraagd wat een onderwerp expert is, kun je zeggen dat het de persoon die weet dat de informatie die iedereen in het bedrijf moet weten. Iemand met een diep begrip van, en rijkdom van ervaring in, een bepaalde baan, proces of technologie.

En wat doet een onderwerp expert doen? Wat zijn hun verantwoordelijkheden in het cursus ontwikkelingsproces? Je bent over om uit te vinden.

Wat is de rol van het MKB in de opleiding, hoe dan ook?

Laten we breken wat een onderwerp expert betekent in het kader van de opleiding, te beginnen met hun belangrijkste verantwoordelijkheden.

Het pad naar competentieontwikkeling in kaart brengen

De eerste stap in het ontwerpen van een nieuwe cursus begint niet bij de KMO. Het begint met een opleiding behoeftenanalyse om vaardigheden te ontdekken, gedrag en kennislacunes in het bedrijf. Dit helpt L&D om te bepalen welke opleidingen ontwikkeld moeten worden en wat elk van hun leerdoelen zal zijn.

De volgende stap, echter, is waar de materie expert komt binnen De KMO (of een groep van hen) is verantwoordelijk voor het in kaart brengen van een pad achteruit van de opleiding doel om de opleiding inhoud. Ze werken samen met de educatieve ontwerper en beslissen over de beste manieren om het vereiste leren te bereiken, zoals welke activiteiten het meest geschikt zijn voor elke doelstelling.

Bijvoorbeeld, om vaardigheden te ontwikkelen in betaalde media marketing, kan de KMO suggereren een gesimuleerde leerervaring waar leerlingen kunnen analyseren echte resultaten. Vanwege zijn of haar ervaring met betaalde marketing, kan de KMO het gevoel dat dit soort realistische toepassing effectiever is dan nota’s of infographics.

Samenwerken met trainingsteam leden

De deskundigen van het onderwerp kunnen belangrijk zijn, maar zij hebben nog de hulp van andere opleidings rollen nodig om de cursussen van uitstekende kwaliteit tot stand te brengen.

In veel gevallen zullen ze moeten werken met educatieve ontwerpers, leren technologen, facilitators, videografen, grafisch ontwerpers, branding managers, en zelfs andere Kmo’s. Maar hun effectieve samenwerking met de rest van het team is niet alleen een extra voordeel. Het is een essentieel onderdeel van de rol en de verantwoordelijkheden van deskundigen uit het onderwerp.

Omdat zonder duidelijke en frequente communicatie en openheid naar de meningen van anderen in het team, zal de cursus nooit zijn volledige potentieel te bereiken.

Trainingsmateriaal maken

De deskundigen van het onderwerp worden niet verwacht om de het schrijven vaardigheden van J.K. Rowling of de het merken kennis van David Ogilvy te hebben. Ze zijn echter verplicht om ruwe inhoud te bieden voor meer gespecialiseerde teamleden om te transformeren in kwalitatief hoogwaardige trainingsmaterialen.

Bijvoorbeeld, Kmo’s zijn vaak belast met het delen van ruwe notities, inhoud contouren, presentaties en video scripts op basis van hun onderwerp expertise. Dan, copywriters, videografen en ontwerpers zal maken boeiende infographics, notities en Video’s op basis van deze informatie.

Wat is een expert op het gebied van materie? -eFront blog

Essentiële vaardigheden voor Kmo’s

Helaas, niet elke KMO is zo goed als de volgende. Dus, zorg ervoor dat het huren en ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn voor het onderwerp deskundigen om uit te blinken in hun taken. Vaardigheden als deze:

Teamwork

U weet al dat samenwerking belangrijk is in de rol van elke KMO. En om samen te werken, hebben Kmo’s behoefte aan teamwork vaardigheden. Dit omvat het begeleiden van andere teamleden in hun planning en creatie van content, het delen van kennis en ervaring openlijk en gewillige, die een actieve deelnemer in de cursus ontwikkeling, en het tonen van betrokkenheid bij het team inspanning.

Communicatie

Wat is een onderwerp expert, zo niet een Communicator van kennis en inzichten? Omdat het vinden van de meest goed geïnformeerde KMO in de wereld zal niet uit of ze niet in staat zijn om die kennis te delen met de rest van het team. Dat is waarom zij de capaciteit nodig hebben om informatie duidelijk en beknopt te communiceren, zelfs aan iemand zonder achtergrond over het onderwerp.

Time management

De meeste Kmo’s oefenen hun expertise uit in full-time banen, wat hun opleidings taak slechts een van de vele die ze in een week jongleren maakt. Bovendien werken sommige Kmo’s op afstand. Dit betekent dat ze moeten worden grote tijd managers, of ze zullen achterblijven en creëren vertragingen in de opleiding ontwikkelingsprojecten.

Probleemoplossing

Kmo’s zullen naar verwachting ziften door de bibliotheken van kennis in hun gedachten, uittreksel wat relevant is voor de opleiding, en vervolgens beslissen over de beste manier voor deze concepten of vaardigheden worden onderwezen. Dit vereist probleemoplossende vaardigheden, zodat de meest geschikte leeractiviteiten worden toegewezen aan elk leerresultaat.

Conclusie

Nu je weet wat een onderwerp expert is, zul je ook weten dat je niet werkt met een complete training team, tenzij je werkt met deskundigen uit het onderwerp. Zij zetten de fundamenten voor een zinvolle leerervaring. Zo, misschien is het tijd om hen een zetel aan uw opleidings lijst te geven.