Inzicht in LMS-rapporten: 12 dingen om naar te kijken in uw eLearning-statistieken

Inzicht in LMS-rapporten: 12 dingen om naar te kijken in uw eLearning-statistieken
Geef toe, laat kleurrijke diagrammen en diagrammen van een LMS-dashboard zien aan je baas, zodat je er cool uitziet. Het alleen maar bekijken van rapporten heeft weinig zin. Wat betekenen al deze cijfers voor uw bedrijf? In dit artikel zullen we u door de belangrijkste statistieken leiden en u leren vage statistieken om te zetten in een taal van voordelen voor leren en ondernemen.
Het doel van LMS-rapporten is om u te laten zien wat er aan de hand is, wat het betekent en wat u kunt doen om de resultaten te verbeteren. Met andere woorden, rapporten vertellen u of uw inspanningen zich daadwerkelijk vertalen in resultaten. We hebben 12 belangrijke statistieken gevonden voor succesvol eLearning van bedrijven. Door ze in de gaten te houden, weet u hoe u de kwaliteit van uw inhoud kunt verbeteren en kunt u de betrokkenheid en inzet van uw leerlingen evalueren.

Data die u helpt de leereffectiviteit te vergroten

Je zult de stakeholders nauwelijks overtuigen dat een leerproject effectief is en vooruitgang boekt als je geen concrete cijfers in handen hebt. Deze cijfers komen uit statistieken. Het loggen en volgen van de leeractiviteit speelt een sleutelrol in eLearning, zelfs als de training in uw bedrijf niet verplicht is.

1. Voortgangs- en voltooiingspercentages

De voortgang van gebruikers en voltooiingspercentages zijn de statistieken waarmee u begint, omdat ze laten zien hoe vaak en hoe succesvol leerlingen uw inhoud bestuderen.
Waarom meten: u merkt meteen wanneer de betrokkenheid van gebruikers laag is en actie wordt ondernomen.
Als de cursus al lang geleden is gestart, maar gebruikers nog steeds stagneren aan het begin, hebben we een probleem.
Als de betrokkenheid laag is, vergeet dan de rest van de statistieken en probeer dit elementaire probleem op te lossen. Het is belangrijk om de werkelijke oorzaak van het probleem te bepalen. Wat het zou kunnen zijn:
• De werknemers weten niet dat je een online trainingsprogramma hebt gestart en je wilt dat ze e-cursussen studeren (klinkt raar, maar het komt vrij vaak voor).
• De medewerkers missen motivatie om deel te nemen aan het leren.
Hoewel het eerste probleem relatief eenvoudig kan worden opgelost door een interne PR-campagne uit te voeren, vereist het tweede probleem nader onderzoek. Waarom worden geen werknemers geïnvesteerd? Misschien zien ze geen echte voordelen van het leren of weten ze niet hoe ze datgene wat ze leren toepassen in hun dagelijkse werk toe te passen. Misschien houden ze niet van de inhoud: vinden het saai, overladen met gecompliceerde teksten, of niet professioneel genoeg. Hoe dan ook, wat de reden ook is, je zult het niet weten tot je het vraagt.

2. Status van de cursus

Deze meetwaarde hangt direct af van de vorige. Het toont de huidige situatie met de cursus: of de gebruiker is begonnen of voltooid.

Waarom meten: als u de status van de cursus kent, is er een betere kans om medewerkers voor een bepaalde deadline te laten trainen.
Als u merkt dat sommige gebruikers achterlopen of gewoon de cursussen vergeten zijn, stuur ze dan een e-mail of ping ze in een zakelijke messenger.

3. Score

Omdat de score van de leerling meestal een hoeksteen van elk leerproces is, is deze meeteenheid een van de belangrijkste.
Waarom meten: de prestaties van leerlingen geven een overzicht van de effectiviteit van leerprojecten.
Op het eerste gezicht is deze gemakkelijk: hoe hoger de score, hoe beter het resultaat. Laten we zeggen dat een gebruiker 60 punten uit 100 heeft gekregen. Het resultaat lijkt op een C. Maar dat klopt niet altijd. Als u een pretest had uitgevoerd en de gebruiker slechts 30 punten had verdiend, dan zou 60 punten op een goede voortgang hebben gewezen.
Pretesting is altijd de moeite waard om te doen als het mogelijk is. Hiermee kunt u het instapniveau van medewerkers objectief beoordelen, hun kennislacunes bekijken en hun voortgang bijhouden. En als u weet welke vragen problemen veroorzaken, kunt u de leerinhoud verbeteren door deze onderwerpen in de cursus nader uit te werken.
Een situatie waarin een groot aantal gebruikers lage scores voor een test hebben, zou een punt van zorg moeten zijn. Een van de redenen kan zijn dat de test te gecompliceerd is; dan is het logisch om het opnieuw te bewerken. Aan de andere kant, als gebruikers de maximale score behalen in de pre-testfase, hebt u misschien per ongeluk een cursus voor beginners gemaakt wanneer het publiek al is gevorderd.
Voor uw gemak hebben we deskundige tips verzameld over het maken van tests van hoge kwaliteit en een actieplan opgesteld voor gevallen waarin de scores van gebruikers abnormaal hoog of laag zijn.

Vergeet niet om het zelf aan gebruikers te vragen. 

Een kleine bonus van dit rapport: de vergelijkingen ‘voor en na’ zien er geweldig uit en laten perfect de resultaten van training zien aan alle belanghebbenden.

Data die u helpen om betere cursussen te maken

Hoe langer we werken aan de inhoud, hoe minder scherpzinnig we worden en hoe groter het risico om te ver in de details te gaan. Gelukkig voor eLearning-ontwikkelaars, is er een hele reeks LMS-rapporten die helpen om de kwaliteit van de leerinhoud te zien.

4. Pogingen en oplossing van het antwoord

Dit rapport bevat informatie over de gemiddelde score en de responsverdeling van gebruikers voor elke vraag.

Waarom meten: u kunt de juistheid van de beoordeling analyseren en begrijpen waar u mee te maken hebt: wijdverbreide fouten van studenten of een probleem met de inhoud.
Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat een groot aantal gebruikers hun neus op dezelfde vraag of groep vragen stoten. Laten we zeggen dat als u voor een pizzeria werkt, uw personeel omgaat met vragen over deeg en vullers, maar bijna iedereen faalt in het bakken.
Het eerste dat u in een dergelijke situatie moet doen, is ervoor zorgen dat de taak duidelijk is, de definitie ervan geen onduidelijkheden bevat en het antwoord op de vraag daadwerkelijk aanwezig is in de cursus. In het geval van het pizzarestaurant bleek dat studenten werden geleerd om op andere ovenmodellen te bakken en daarom maakten ze vaak fouten bij het beantwoorden van deze groep vragen.

Als alles in orde is met de test, controleer dan de inhoud – misschien was het onderwerp slecht behandeld in de cursus. De eenvoudigste en snellere manier om dit op te lossen, is door links naar aanvullende uitleg en materialen over het onderwerp in te voegen of extra huiswerk toe te kennen. Anders, als je nog steeds middelen hebt, is het misschien de moeite waard om de cursus grondig te herwerken, met aandacht voor de probleemgebieden.

Zelfs als er een aantal veelvoorkomende gebruikersfouten zijn, hoeft u niet altijd iets te doen.

5. Contentverkeer

De beste manier om erachter te komen welke inhoud resoneert bij leerlingen, is door het aantal weergaven te controleren. Wat kunt u doen als u het populairste type inhoud kent? Nou, je kunt de redenen voor die populariteit nader onderzoeken.

Waarom meten: als u zeker weet waarom de vraag naar bepaalde cursussen hoog is, kunt u gebruikers relevante inhoud aanbieden.
Leerders tonen interesse in cursussen over blockchain, bitcoin en cryptocurrency.
Leerders tonen interesse in cursussen over blockchain, bitcoin en cryptocurrency.
Misschien zijn er een aantal zeer actuele onderwerpen die belangrijk zijn voor uw leerlingen, dus het kan zijn dat u meer inhoud moet maken om deze volledig te bespreken. Misschien heeft een populaire cursus een super aantrekkelijke titel en beschrijving; Waarom gebruik je in dat geval dan niet dezelfde sleutelprincipes om in de toekomst andere cursussen te promoten?

6. Gemiddelde weergave tijd

Dit rapport bevat informatie over de tijd die een gebruiker heeft besteed aan bepaalde cursusdia’s. Er wordt aangenomen dat hoe langer leerlingen het materiaal bestuderen, hoe beter. Meestal is dat waar.

Waarom meten: u kunt de betrokkenheid van gebruikers in de leerinhoud meten.
Als uw inhoud interessant is, zullen mensen het lezen. En lezen kost tijd, toch? Als de gemiddelde tijd die aan de cursus wordt besteed laag is, is uw inhoud misschien niet zo geweldig. Zoek de dia’s of pagina’s met de langste gemiddelde weergavetijd, definieer wat er speciaal aan is en gebruik deze informatie om de rest van de inhoud te verbeteren of bij het maken van nieuwe cursussen.

Let er tegelijkertijd op dat u dit advies niet te letterlijk opvat, want het zou oneerlijk zijn om een dia te vergelijken met een stapel platte tekst en een dia met slechts een foto. Toch zul je enkele algemene principes voor het maken van aantrekkelijke inhoud kunnen bepalen, waardoor dit type LMS-rapport erg handig is.

7. Gebruikersfeedback

Learning management-systemen zijn handig in gebruik, niet alleen voor testen, maar ook voor gebruikersonderzoeken.

Waarom meten: u krijgt feedback van gebruikers over de cursussen die zij hebben gevolgd, zodat u ze kunt verbeteren.
Hypothesen op basis van statistieken zijn prima. Vergeet echter niet de communicatie met echte mensen. Wanneer u alle gegevens hebt verzameld en hebt begrepen welke cursussen interesse wekten en welke niet, is de volgende stap om medewerkers te interviewen die de training al hebben voltooid.

Wat vonden ze leuk aan de training? Waarom trok een bepaalde dia hun aandacht? Wat kan verbeterd worden? Wat waren de moeilijkheden? De antwoorden op deze vragen zullen u helpen om cursussen met een lage beoordeling te vinden, de redenen te achterhalen en deze te elimineren. Soms is het zelfs logisch om impopulaire inhoud te vervangen door iets interessants.
U kunt feedback binnen uw LMS verzamelen via polls of speciale webservices gebruiken voor enquêtes.

Data die u helpen Learning kampioenen te vinden

Bedrijfstraining wordt niet uitgevoerd omwille van de training. Het wordt gedreven door verschillende bedrijfsbehoeften en u hebt medewerkers nodig om het juiste kwalificatieniveau te bereiken om hieraan te voldoen. De onderstaande statistieken geven aan welke werknemers het meest loyaal zijn aan de waarden van uw bedrijf.

8. Gebruikerswaardering

Dit is een super handige statistiek als je niet alleen geïnteresseerd bent in formele training, maar ook graag met een talentenpijplijn wilt werken.

Waarom meten: u bepaalt wie in uw team zich inzet voor het beheersen van vaardigheden en professionele groei.

Belonen van de meest actieve studenten kan een goede bedrijfstraditie zijn.
Veel werknemers aarzelen vaak om direct te zeggen dat ze klaar zijn voor meer verantwoordelijkheid, nieuwe rollen en meer gecompliceerde taken. Tegelijkertijd kan informatie dat iemand cursussen studeert die verder gaan dan zijn of haar normale werkvereisten, nuttig zijn bij het beslissen over een mogelijke promotie.

9. Gebruiker of groepsactiviteit

Dit rapport bevat gedetailleerde informatie over de acties van geselecteerde gebruikers of groepen gebruikers binnen de periode waarin u geïnteresseerd bent.

Waarom meten: u krijgt waardevol inzicht in het gedrag van uw gebruikers en zorgt ervoor dat de training op tijd wordt gestart.
Als u dat wilt, kunt u een Big Brother worden, die het trainingsproces van een medewerker in realtime bewaakt. Maar, nog veel belangrijker, dit rapport berekent het gemiddelde tempo van de training, zodat u meer realistische tijdsframes kunt vaststellen voor het leren van toekomstige cursussen.

10. Aanwezigheid

Aanwezigheid is een belangrijke statistiek die aangeeft of de voorgestelde training relevant is voor werknemers.

Waarom meten: u kunt webinars en training in de klas volgen, evenals de studie van eLearning-cursussen.

Als veel studenten een evenement hebben gemist, is het tijd om de redenen te definiëren.
De reden waarom u de aanwezigheid moet bijhouden, is echter verre van alleen maar het bestraffen van spijbelaars. Deze statistiek toont andere, even opwindende feiten. Je zult bijvoorbeeld ontdekken welke lessen het meest interessant zijn voor studenten, en welke leraren ze leuk vinden.

Bovendien is deelname direct gerelateerd aan het concept van ‘levenslang leren’. Verlangen en leerbereidheid is een indicator van de focus van een medewerker op zelfontplooiing. Dit helpt hem om zijn dagelijkse werk effectiever te beheren, wat de werkgever zeker ten goede komt.
Toch vindt u mogelijk werknemers die weigeren te studeren. Als de reden niet is dat ze al laat op het werk blijven, is dit een verontrustend teken. Misschien zijn ze niet geïnteresseerd in wat ze doen, of vinden ze hun huidige professionele niveau voldoende. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de ware redenen te begrijpen en te beslissen of alles in orde is met de werkgever.

Data die uw werk gemakkelijker maken

Sommige statistieken stellen LMS-beheerders eenvoudig in staat om snel de benodigde gegevens op te halen en routinetaken beter af te handelen.

11. Leerpad

Steeds vaker zien we hoe grote complexe cursussen worden omgezet in een reeks korte lessen voor het gemak van de cursisten.

Waarom meten: als u verschillende cursussen in een programma hebt gecombineerd, hoeft u de gegevens voor elke cursus niet handmatig bij te houden. Je ziet statistieken voor het hele programma.

Het principe achter dit rapport is vergelijkbaar met het voortgangsrapport van de gebruiker. Het enige verschil is dat het niet het aantal bekeken pagina’s toont, maar het aantal geleerde lessen.

12. E-commerce

Met een LMS kunnen cursussen worden verkocht. Als dit uw geval is, let dan op de statistieken voor e-commerce.

Waarom meten: u krijgt de laatste informatie over de cursusverkoop en het inkomen voor de geselecteerde periode.

Verkoopstatistieken en het totale bedrag aan verdiend geld zijn de prestatie-indicatoren voor uw trainingsmarketingstrategie. Deze statistieken werken als een sirene-lampje. Als de indicatoren verre van ideaal zijn, is het noodzakelijk om een grondige analyse te maken van de doelgroep en zijn behoeften, na te denken over hoe de presentatie van cursussen kan worden verbeterd of om nieuwe kanalen voor gebruikersacquisitie te vinden.

Het LMS dat u helpt bij het volgen en analyseren van statistieken

We denken vaak dat het erg moeilijk is om de effectiviteit van training te meten. We nemen testresultaten en het bijwonen als de basis, en doen de rest gissen, vertrouwend op onze eigen ervaring en intuïtie. Gelukkig kunt u met behulp van een moderne LMS bijna elke veronderstelling opnemen met harde gegevens.
AXS2LMS is een eenvoudig te gebruiken LMS dat alle nodige statistieken voor u verzamelt om de effectiviteit van leren te meten en deze in professionele rapporten te verwerken.