Hoe maak je een mobiel-eerste online cursus: 10 Must-Volg regels

E-cursussen gemaakt voor desktops en mobiele apparaten zijn twee verschillende producten. Zelfs als de Desktop-inhoud zich aanpast aan de grootte van het scherm, kan het nog steeds niet goed uitzien op uw smartphone. U dit probleem niet alleen oplossen door afbeeldingen en lettertypen te schalen, omdat mobiele-eerste inhoud vanaf het begin direct is ontworpen op basis van verschillende principes.

Laten we eens kijken naar de basisregels van de mobiele-eerste cursussen.

1. Maak content in 1-2 minuten modules

Het internet heeft drastisch geminimaliseerd ons vermogen om zich te concentreren. Twitter en Instagram hebben gewend ons te consumeren informatie in kleine stukjes: gemiddeld, een sessie duurt zo weinig als 72 seconden. De Nielsen Norman groep aangekomen bij dit cijfer door een overzicht van internetgebruikers; analisten beschilderden mensen uit 8 landen, waaronder de VS, Australië, China en Groot-Brittannië.

De afhaalmaaltijden: grote cursussen zijn niet bedoeld voor mobiele apparaten. Het is beter om segment inhoud in korte modules, zodat leerlingen kunnen studeren op het gaan altijd en overal.

Een module is een kleine cursus binnen een grotere. Het behandelt een onderwerp, net als een hoofdstuk in een boek.

De auteurs van Google primer, een mobiele app die de basis van digitale marketing dekt, brak hun leerprogramma in modules. In primer, een module is een dek van 5 of 7 kaarten. Elk dek behandelt één regel.

In 2 minuten, gebruikers krijgen een klein deel van de kennis en kan het recht toe te passen op de plek.

2. Voortgang bijhouden

Een goede mobiele app maakt een digitale Bookmark wanneer gebruikers een pauze nemen, en herinnert hen te halen waar ze gebleven waren.

Als u geen grotere cursus in modules wilt verdelen, slaat app nog de vooruitgang en staat leerlingen toe om het materiaal in verscheidene stappen te bestuderen. Zij kunnen vandaag beginnen en morgen van de plaats verdergaan waar zij ophielden.

Als u wilt dat een cursus voortgang opslaat, klikt u op speler op het tabblad iSpring Suite.

Klik vervolgens op afspelen en navigatie op de werkbalk in het pop-upvenster.

Kies in het linkerdeelvenster in de sectie afspelen hervatten de optie prompt om te hervatten.

3. Ontdek hoe gebruikers hun apparaten houden

Mensen houden hun telefoons verschillend afhankelijk van het model, situatie, en bijzondere taak, zoals bewezen in een studie van Steven Hoober. Hij maakte 1.333 observaties van mensen met behulp van mobiele apparaten op straat, in de luchthavens, in cafes, en andere plaatsen. De studie toonde aan:

49% van de gebruikers te houden en gebruik maken van een mobiele telefoon met een hand. Gewoonlijk, scrollen zij eenvoudig door het scherm terwijl het doen van iets anders: het dragen van zakken, het houden van babys, het openen deuren, en zo verder.

Groen geeft het gebied aan dat een gebruiker gemakkelijk kan bereiken. Bron: uxmatters.com

Met deze Touch kaart u begrijpen welke gebieden niet goed zijn voor menu’s en andere navigatie-elementen.

36% van de gebruikers gebruiken twee handen om een mobiele telefoon te houden, maar gebruik slechts een hand om het scherm of de knoppen te raken. Volgens Hoober, mensen gebruiken deze positie om een object te selecteren op het scherm of tik op een link.

Deze methode stelt gebruikers in staat om te interageren met het hele scherm: bijvoorbeeld, het selecteren van objecten en tikken links

15% van de gebruikers geeft de voorkeur aan tweehandig gebruik. Deze positie is handig voor het typen.

In deze positie, gebruikers type met beide duimen

Definieer welke acties u van cursisten verwacht:

  • Scrollen: voor artikelen en longreads;
  • Tikken op objecten op een scherm: voor cursussen op basis van dia’s;
  • Scrollen, tikken en typen: voor cursussen met tests en conversatie simulaties.

De manier waarop u van cursisten verwacht dat ze met de inhoud samenwerken, bepaalt de keuze van de oriëntatie. dat wil zeggen, portret of landschap.

Cursisten laten zien hoe ze hun apparaten kunnen vasthouden voordat ze aan de slag gaan.

4. Zet belangrijke dingen in het centrum

Wanneer mensen lezen op mobiele apparaten, hun aandacht is gericht op het midden van het scherm. Neem een kijkje op deze Heatmaps:

Dit is een heatmap van de pagina met zoekresultaten van Google. Gebruikers klikken op het midden van de pagina.

In de meeste gevallen, mensen scrollen door de inhoud van het deel ze zijn gericht op het midden van het scherm te brengen.

Een heatmap van een Twitter newsfeed. Bron: uxmatters.com

Plaats de belangrijkste knoppen en meldingen in het midden, zodat gebruikers direct kunnen zien en gemakkelijk toegang tot hen.

De antwoordkeuzes bevinden zich in het midden van het scherm

5. Uit te werken tutorial

Het openen van een cursus voor de eerste keer is als een vreemdeling in een vreemd land. Als u niet wilt dat uw gebruikers te verdwalen, geef ze een snelle rondleiding: Toon alle knoppen en leg hun functies. Tutorials in e-cursussen zien er vaak als pop-up hints over een gearceerde achtergrond.

In een mobiele cursus, veel leerders fout deze intro voor een advertentie banner en gewoon sluiten. Niet alleen dat, zullen dezelfde leerlingen waarschijnlijk vast komen te zitten op het volgende scherm, omdat ze niet kunnen vinden van de juiste knoppen.

In plaats van lange tutorials aan het begin, is het beter om kleine hints slip in de stroom van de cursus. In DuoLingo, een app voor het leren van talen, zien nieuwe gebruikers een tutor die geleidelijk alle functies uitlegt.

De ontwikkel ontwikkelaars van dalingen, een andere taal die app leert, gingen verder en bouwden een inleiding aan alle eigenschappen recht in het leerproces. De nieuwe gebruikers worden geleidelijk aan verteld hoe te om elke taak uit te voeren, en alle details worden verklaard op de noodzakelijke ogenblikken.

6. Tekst op Dia’s minimaliseren

Als er veel tekst op het scherm, het is klein en moeilijk te lezen op mobiele apparaten. Verwijder onnodige woorden en breken lange zinnen; Eén regel mag maximaal 40 tekens bevatten. Volg de regel: een scherm-een idee.

7. Voeg een voortgangsbalk aan uw cursus

Het is makkelijker voor een leerling om af te maken wat ze zijn begonnen wanneer ze duidelijk kunnen zien hoeveel wordt gedaan en hoeveel er overblijft. Bijvoorbeeld, kunnen we zien het aantal pagina’s in een boek. Op dezelfde manier kan een cursus een voortgangsbalk hebben.

Een voortgangsbalk kan eruitzien als een lijn boven op het scherm die van links naar rechts beweegt als een leerling scrollt. De balk geeft aan welk deel van de cursus een leerling nu bekijkt en hoeveel er nog moet worden voltooid.

8. Gebruik 16 pixels lettergrootte of meer

Bij het lezen van artikelen op het web, kan de tekst worden geschaald indien nodig. Voor e-cursussen, het is niet altijd mogelijk, dus gebruik 16px of grotere lettertypen. Kleinere letters zijn onleesbaar.

Ook voor mobiele cursussen is het beter om Sans-Serif lettertypen te gebruiken, zoals Arial, Verdana of Trebuchet. Ze zijn handiger om te lezen van een telefoon.

9. Maak interactieve objecten Fat-Finger friendly

Het syndroom van de vette vinger is wanneer de interactieve voorwerpen te klein zijn en de gebruikers gemakkelijk het verkeerde element kunnen klikken. Dus zorg ervoor dat je laat genoeg ruimte rond knoppen, en ook ervoor zorgen dat ze groot genoeg zijn, zodat gebruikers ‘ vingers kunnen gemakkelijk Tik op hen.

Hyperlinks worden vaak gebruikt in e-cursussen voor desktops. Nochtans, wanneer het creëren van mobiele-eerste inhoud, is het beter om hen te vermijden, omdat de gebruikers onopzettelijk op een verbinding zouden kunnen onttrekken wanneer het vegen tussen pagina’s.

Van een computer, hyperlinks kijken OK

In een mobiele cursus, kan een gebruiker onbedoeld Tik op een link

Het is veel beter om knoppen, tabbladen en andere grote elementen te gebruiken die inheems zijn in de mobiele gebruikerservaring.

Een andere uitdaging voor mobiele cursussen is de duizelingwekkende array van viewport maten; dat is, hoeveel uw gebruikers zullen zien hangt af van het model en het type apparaat dat ze gebruiken. Het lijkt alsof het onmogelijk is om ervoor te zorgen dat uw inhoud ziet er perfect op elke gadget. We analyseerden 9.000 gebruikers van de iSpring leren mobiele app en maakte een lijst van de top 3 meest populaire apparaten. U deze lijst als uitgangspunt gebruiken.

AndroidIos
1. Samsung Galaxy tab actief (SM-T365)1. iPhone 7
2. Samsung Galaxy tab A (SM-T285)2. iPhone 6
3. Samsung Galaxy J3 (SM-J320F)3. iPhone 6S

Afhaalrestaurants:

  1. Breek grote cursussen in kleine blokken. Eén sessie op een mobiel apparaat duurt gemiddeld slechts 72 seconden.
  2. Niet overbelasten het scherm met tekst. Als er veel tekst, het is te klein en moeilijk te lezen. Verwijder overtollige woorden en gebruik ten minste 16px lettergrootte.
  3. Houd in gedachten dat 49% van de gebruikers de voorkeur houden hun apparaten verticaal in een hand.
  4. Maak knoppen groot genoeg en laat ruimte om hen heen, zodat gebruikers niet Tik op een verkeerde plek.
  5. Zet de belangrijkste dingen in het midden van het scherm om de aandacht van de gebruikers te grijpen.